SENASTE ARTIKLARNA

Stefan Löfdahl tipsar om borrstålsekonomi

LISTA: Så får du bättre borrstålsekonomi – “Grejerna håller 20% längre”

Gör rätt från början och spara pengar. Epirocs borrmästare Stefan Löfdahl vet hur du får ordning på din borrstålsekonomi och får din nackadapter, borrkrona...

Så dubblade Borlängeföretaget sin sprängmedelsförbrukning på ett år

På bara ett år har Dala Spräng och Grävteknik fördubblat sin omsättning av sprängmedel. Förklaringen ligger i en av marknadens minsta hydrauliska borriggar, som...
Peter Carlsson är vd för Northvolt

Peter Carlsson: ”Ska vi lyckas halvera våra globala koldioxidutsläpp inom...

Alla talar om Northvolt. Företaget storsatsar för att ta på sig ledartröjan inom europeisk batteritillverkning. Kan vd Peter Carlsson, som lämnade ett chefsjobb på Tesla, och hans kollegor lyckas driva omställningen från fossilt till el?
Ulrika Dolietis, vd för Håll nollan

Ulrika Dolietis vill nolla byggbranschen

Håll nollans vd Ulrika Dolietis brinner för säkerhet och vill se noll olyckor i byggbranschen. Nu tar hon fram nya riktlinjer – med förhoppningen att de ska nå hela byggsektorn.
Epirocs Bergteknikpris 2018 till Jan Kläre

Jan Kläre vann Bergteknikpriset

Bergteknikpriset 2018 delades ut på Epirocs luciaseminarium. Vinnaren Jan Kläre prisades för sin förmåga att driva utvecklingen av bergteknik framåt genom ett aktivt och deltagande ledarskap.
Per Lindberg, CEO Epiroc

Per Lindberg – Epirocs nya vd återvänder till rötterna

Oavsett om han bygger hus eller organisationer är målet detsamma: en harmonisk och fungerande helhet som får människor att trivas. Snart tar Per Lindberg över som vd och koncernchef för Epiroc.
Anders Nordqvist fick Bergteknikpriset 2017

Innovatör på LKAB fick Bergteknikpriset 2017

Anders Nordqvist, specialist inom gruvteknik vid LKAB, vann Bergteknikpriset 2017 som delades ut på Atlas Copcos luciaseminarium.
Agne Ahlenius - vd för Zinkgruvan

Agne Ahlenius på Zinkgruvan: ”Jag har gruvan i blodet”

Som ny vd för Zinkgruvan Mining har Agne Ahlenius ett stort fokus på människor. Både i företaget och i samhället kring gruvan.