onsdag, 22 maj, 2024
spot_img
HemSkarpt lägeFlexiROC T20 R är borrarens nya bäste vän

FlexiROC T20 R är borrarens nya bäste vän

FlexiROC T20 R har hyllats för sin flexibilitet och produktivitet. Nu har den populära borriggen fått en rejäl uppgradering och blivit ännu bättre.

Målet var glaskart. Uppgraderingen av FlexiROC T20 R skulle göra den bäst i klassen bland kompakta, fjärrstyrda borraggregat.

Den nya modellen FlexiROC T20 R (Mk II) har begåvats med mängder av stora och små förbättringar, listan över alla nyheter rymmer ett 40-tal punkter.

FlexiROC T20 R har fått nytt styrsystem

En av de viktigaste förändringarna handlar om styrningen, ett helt nytt styrsystem med elektriska och hydrauliska komponenter, samt radiostyrning (RRC), har installerats.

Teknik och lösningar kommer från beprövade borraggregat som FlexiROC T25 R och T30 R, vilket garanterar funktionalitet och kvalitet.

En annan mycket viktig pusselbit i arbetet med den nya modellen är att stor möda har lagts ner på att göra delarna enhetliga, vilket öppnar för användandet av beprövad teknik och komponenter av god kvalitet.

I klartext: för en entreprenör som använder maskinen i daglig drift betyder det ett tillförlitligt borraggregat som ger maximal drifttid.

Ökar prestanda med upp till 40 procent

Den nya versionen har försetts med bergborrmaskinen COP 1435, som har nästan 30 procent högre slageffekt och 30 procent högre rotationsvridmoment än föregående modell.

Med en slageffekt på 14 kW och en smidig cylindermatning har borrningsprestandan ökat med upp till 40 procent.

För att minska nedtiden har borriggens servicepunkter gjorts mer lättåtkomliga, exempelvis sitter batterier, oljefilter och luftfilter bättre placerade än tidigare.

Uppgraderingarna av produkten bygger till stor del på önskemål och synpunkter från Atlas Copcos kunder världen över.

Senaste artiklarna