onsdag, 22 maj, 2024
spot_img
HemSkarpt lägeSmartROC T40 - riggen som är världsmästare i snålhet

SmartROC T40 – riggen som är världsmästare i snålhet

SmartROC T40 är ett borraggregat avsett för stenbrott och anläggning som är betydligt mer bränslesnålt än något annat i sin klass. Samtidigt är riggen både effektiv och ergonomisk.

Under utvecklingen av riggen låg fokus främst på att konstruera ett system som minimerade energiförlusterna utan att tumma på produktiviteten.

För att nå dit krävdes flera samverkande faktorer, till exempel justerbara mottrycks- och dammuppsamlingshastigheter och självjusterande motor- och kompressorvarvtal.

SmartROC T40 är främst avsedd för att användas i stenbrott, där effektivitet och låg miljöpåverkan är viktigt.

Genom att leverera precis den kraft som krävs i varje borrningsfas optimerar aggregatet bränsleförbrukningen utan att kompromissa med produktiviteten.

SmartROC T40 – bränslesnålast i världen

Tester visar att SmartROC T40 är världsmästare i bränsleeffektivitet, med den lägsta bränslekostnaden per kubikmeter jämfört med alla andra riggar i samma storleksklass.

I ett av testerna borrade riggen 100 meter på 1 timme och 53 minuter, med god hålkvalitet och en bränsleförbrukning på knappt 35 liter.

Det ger en snittförbrukning på 18,4 liter per timme eller 0,35 liter per borrmeter.

Även när det gäller operatörens arbetsmiljö finns rejäla förbättringar, för avancerad teknik ska vara enkel att använda.

I den bekväma hytten har operatören full kontroll över borrningen med två multifunktionsspakar och en ikonbaserad instrumentpanel.

Alla dessa funktioner gör den till ett flexibelt aggregat som kan användas för en mängd olika jobb.

Läs mer på testadavverkligheten.se

Senaste artiklarna