tisdag, 18 juni, 2024
spot_img
HemSkarpt läge”Kan sänka kostnaderna med 30 procent”

”Kan sänka kostnaderna med 30 procent”

CASE. Hallstahammars Sprängtjänst har tre riggar, varav en är en SmartROC T40. Vd Fredrik Smeds berättar om företagets erfarenheter av den bränslesnåla riggen.

SmartRoc T35 och T40 är världens mest bränslesnåla borriggar i sin klass. De är dessutom ergonomiska, säkra och enkla att underhålla.

Hallstahammars Sprängtjänst har använt en SmartROC T40 i drygt två år.

– En sak som vi har märkt är att bränsleförbrukningen har sjunkit rejält jämfört med tidigare. Vi brukade ligga på 25 liter per timme, nu är vi nere på 15 liter per timme, säger vd Fredrik Smeds.

”Högre produktivitet och färre stopp”

Hela systemet i SmartROC T40 är skapat för att minska energiförluster, utan att påverka produktiviteten och kvaliteten på arbetet.

– Vi har minskat bränsleförbrukningen utan att kompromissa med kvaliteten på borrningen. Hålen blir väldigt raka och fina. Vi har högre produktivitet och borrar fortare med färre stopp än tidigare. Vi är mer ute på berget och borrar, helt enkelt.

SmartROC T40 har förbättrad ergonomi i hytten, flerfunktionsspakar, och en instrumentpanel baserad på ikoner, som är lätt att lära sig.

Jämfört med liknande borraggregat på marknaden har SmartROC T40 också 50 procent färre slangar och 70 procent färre kopplingar, vilket minskar risken för läckage. Hydraulventiler och elektriska moduler är lätt åtkomliga. Sammantaget gör det att riggen är enkel att underhålla.

– Om vi bytte ut alla våra riggar mot en SmartROC skulle det innebära att personalen fick mer tid att göra det dom ska, att borra, säger Fredrik Smeds och fortsätter:

– Vi skulle få färre stopp och kunna använda personalen bättre. Rent ekonomiskt tror jag att vi kan sänka våra kostnader med 30 procent om vi byter ut alla våra riggar mot SmartROC.

 

Senaste artiklarna