onsdag, 22 maj, 2024
spot_img
HemSkarpt lägeCOP W4 - sänkborrhammaren som sänker kostnaden

COP W4 – sänkborrhammaren som sänker kostnaden

COP W4, en helt ny sänkborrhammare, har utvecklats under tre års tid. COP W4 är framtagen för vatten– och energiborrning och kan sänka dina kostnader på mer än ett sätt.

Ingen annan sänkborrhammare har utvecklats och testats så grundligt som COP W4.

Innan ingenjörerna fick gå till ritbordet tillfrågades kunder om vilka krav de har på en hammare som ska användas för geoenergiborrning – och supportärenden som kommit in till Atlas Copco genom åren analyserades.

För att vara säkra på att produkten lever upp till högt ställda krav har kunderna varit med och samlat in den största mängd data som Atlas Copco någonsin har sammanställt i ett produktutvecklingsprojekt av en ny sänkborrhammare för vatten- och energiborrning.

För att ytterligare säkerställa att sänkhammaren ska bli så effektiv och pålitlig som möjligt, borrades mer än 250 000 borrmeter under testperioden.

COP W4 ger lägre kostnader per borrmeter

– Tack vare att vi samarbetade med ett femtontal olika borrentreprenörer under testfasen, kunde vi finjustera hammaren till perfektion, säger Pavel Vedeneev som är Product Line Manager på Atlas Copco Secoroc.

Resultatet av den noggranna produktutvecklingen blev en sänkborrhammare som på flera sätt kommer att sänka kostnaderna per borrmeter: högre produktivitet, längre livslängd på både sänkborrhammare och sänkborrkronor, och lägre dieselförbrukning.

– COP W4 har visat en ökning av produktiviteten jämfört med existerande sänkborrhammare på marknaden, vilket gör att hålen kan borras snabbare. Den sänker också dieselförbrukningen, säger Pavel Vedeneev.

Enklare att göra service på

Att hammaren har färre delar gör att den är enklare både att använda och göra service på.

Det är den enda sänkborrhammare för geoenergiborrning, som kan byggas om med en så kallad ekonomisats utan att tappa i produktivitet. Då används hammarens inre delar en gång till och bakstycke, foder och chuck byts ut.

COP W4 lanserades i Sverige i slutet av mars i år och hittills har fler än 500 hammare nått marknaden.

– Det är fantastiskt vilken genomslagskraft COP W4 har haft. Vi är verkligt glada och stolta att kunna erbjuda våra kunder en kanonprodukt som ger flera fördelar för våra kunders affärer, säger Marcus Österberg som är Product Specialist Rock Drilling Tools på Atlas Copco.


COP W4 har …

  • Högre produktivitet än befintliga produkter på marknaden.
  • Längre livslängd på sänkborrhammare och på sänkborrkronor.
  • Lägre dieselförbrukning.

Senaste artiklarna