tisdag, 18 juni, 2024
spot_img
HemSkarpt lägeFullt ös för KPJ Bergarbeten: ”Det senaste året har det blivit en...

Fullt ös för KPJ Bergarbeten: ”Det senaste året har det blivit en hel del långa arbetsveckor”

Ett ras på en hammare, en sprillans ny FlexiROC T35 och den sköna känslan vid tanken på att själv slippa hålla reda på när riggarna ska servas fick honom att ta steget. Kevin Linnér, grundare av KPJ Bergarbeten AB, är nöjd med sitt COP Care-avtal. 

Kevin Linnér sitter i bilen. Han är på väg från ett möte till kontoret. Innan dess var han ute på berget och laddade en sprängsalva tillsammans med sitt team. Det är mycket nu. KPJ Bergarbeten har flera uppdrag i gång och ska dessutom snart byta arbetsbilar med allt vad det innebär. 

– Det senaste året har det blivit en hel del långa arbetsveckor. Det är klart att det tar på krafterna när det är så mycket att göra. Men jag har grym support av alla mina medarbetare i Team KPJ, berättar han från bilen. 

LÄS MER: Uppa ditt underhåll – tipsen som får din rigg att hålla ännu längre

Sprängsalvan som han laddade under förmiddagen var vid Hovås höjd i Göteborg. Där har KPJ Bergarbeten i uppdrag att borra och spränga bort 30 000 kubik berg. De ska göra plats för nya lägenheter på platsen. 

Foto: Jacob Karström

– Det är ett jättekul och utmanande projekt där vi spränger i flera etage, det är extremt vibrationskänsligt, säger Kevin Linnér. 

Tänkte om efter dyrt ras

Han äger i dagsläget fyra riggar, tre FlexiROC T30 och en FlexiROC T35. Tre av fyra är ljuddämpade, något som är viktigt för KPJ Bergarbeten, som oftast borrar i stadsmiljö. Den nyaste riggen, en FlexiROC T35, fick han i november 2021. Det var i samband med köpet av den som Kevin beslutade sig för att satsa på Epirocs serviceavtal COP Care. 

”Det är ju win-win för både Epiroc och mig. I och med avtalet tjänar vi båda på att fånga upp potentiella problem innan de visar sig.”

– Vi hade ett ras på en av våra äldre hammare i höstas. Det blev en riktigt dyr historia. När jag jämförde kostnaden för reparationerna, och för det stillestånd raset resulterade i, med vad det skulle kosta att ha ett COP Care-avtal visade det sig att jag skulle tjäna på avtalet, säger han. 

Kevin Linnér och kollegan Tim Olsén. Foto: Jacob Karström

Han landade i att teckna COP Care-avtal för bara hammarna på de tre äldre riggarna, men för hela den nya riggen. 

– Jag vill ju att den ska hålla sig fräsch och fin så länge det bara går!

Avtal känns tryggast

Avtalet innebär att Epiroc nu sköter all service av hammarna och den nya T35:an. När det är dags för en tekniker att komma hör Kevins kontakt på Epiroc av sig för att boka en tid. Är det något som behöver bytas står Epiroc för reservdelarna. 

LÄS MER: Sex säkra sätt att sänka dina borrkostnader

– Vi har även tidigare kört enbart med Epirocs egna reservdelar. Min känsla är att de håller hög kvalitet och jag vill bara ha grejer i våra maskiner som är konstruerade för just dem. Nu när jag dessutom köpt en ny rigg vore det rätt galet att stoppa in vad som helst i den. Lite som att köpa reservdelar från Biltema till en Ferrari! 

Foto: Jacob Karström

Win-win för alla

Något som känns bra med avtalet, tycker Kevin Linnér, är att en tekniker från Epiroc gått igenom hela borrvagnen för att med sitt tränade öga se om det är något som behöver göras.

– Det är ju win-win för både Epiroc och mig. I och med avtalet tjänar vi båda på att fånga upp potentiella problem innan de visar sig. Och vi känner oss trygga med den service vi får. Det finns flera duktiga mekaniker här på västsidan av landet och jag tycker att vi får bra och snabb hjälp. Det är inte ofta någon har behövt komma ut och skruva på samma fel flera gånger! 

Senaste artiklarna