tisdag, 18 juni, 2024
spot_img
HemAktuelltEpiroc - en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare 2020

Epiroc – en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare 2020

Industriföretaget Epiroc har utsetts till top-tio, Sveriges mest attraktiva arbetsgivare 2020 bland studenter i kategorin Civilingenjörer. Karriärföretagen har via sitt studentnätverk under Mars – April  2020 genomfört en omröstning gällande deras val av framtida arbetsgivare genom att ställa frågan, vilka är de tre mest attraktiva och spännande arbetsgivarna bland företagen som utsetts till Karriärföretag 2020 I toppen när studenterna får välja inom sina respektive karriärområde återfinns välkända företag som exempelvis Samsung och IKEA.

Karriärföretagens lista rankar de mest attraktiva arbetsgivarna i Sverige bland unga talanger. Topplistan med de hundra främsta arbetsgivarna där Epiroc redan finns med och årets Karriärföretag utses av en jury.

En av Sveriges tio mest attraktiva arbetsgivare 2020

Epiroc tog sig redan i höstas in på listan över Sveriges 100 främsta karriärföretag och tar nu även steget till topp tio bland civilengenjörer. Epiroc placerar sig högt upp på listan som karriärföretag, närmare bestämt på en sjunde plats tillsammans med bland andra Veidekke och Schibsted. Enligt undersökningen är det bland annat Epirocs innovation och kompetensutveckling som värdesätts mest.

Det är väldigt roligt att Epiroc återigen blir uppmärksammade som en attraktiv arbetsgivare. Vi är fortfarande ett relativt nytt bolag men med en lång historia som världsledande svenskt industribolag. Resultatet visar också hur vårt starka fokus på innovation och hållbarhet även speglar av sig utåt, säger Nathalia Svanström, kommunikationschef för Epiroc Sverige.

Epiroc är ett relativt nytt bolagsnamn och varumärke som skapades under 2018 när Atlas Copcos gruv- och bergbrytningsdivision blev ett eget bolag.Trots den korta tiden som Epiroc är det här inte första gången som företaget placerat sig högt på listor över sveriges mest attraktiva arbetsgivare. 2019 utsågs Epiroc till ett av tio-i-topp på Randstad Employer Brand Research lista.

Karriärföretagen är en utmärkelse för arbetsgivare som erbjuder unika karriär- och utvecklingsmöjligheter både för studenter och för de som redan har jobbat i några år.

tio-i-topp listan för studenter finns många välrenommerade företag som Samsung, IKEA och Trafikverket. Men även Vattenfall och LKAB finns med i på topp tio.

Sveriges tio mest attraktiva arbetsgivare bland Civilingenjörerna

  1. RICE
  2. One Nordic
  3. Eskilstuna kommun
  4. Veidekke
  5. Mycronic
  6. Kraftringen
  7. Epiroc
  8. Schibstedt
  9. Extenda Retail
  10. Exsitec

Vill du veta mer om hur det är att arbeta på Epiroc?

Se våra intervjuer med affärsområdeschefen Nils och Serviceteknikern Linus eller besök Epirocs karriärsidor för mer information.

Om Karriärföretagen

Karriärföretagen är en årlig utmärkelse som delas ut till 100 arbetsgivare i Sverige. Karriärföretagen är en svensk kvalitetsstämpel för de arbetsgivare som har högst kvalitet i sitt employer branding arbete och som kan erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och Young professionals.

Om karriärföretagens lista

Sveriges karriärföretag utses genom en urvalsprocess där företagen först kvalificerar sig och sedan väljs ut av en jury. Juryn består av Karriärföretagens Expertpanel bestående av specialister inom HR, Webb, Karriärrådgivning, Social Media & Marknadsföring. Juryn beslutar vilka 100 arbetsgivare som blir Karriärföretag. Tio-i-topplistan avgörs genom en omröstning i sitt studentnätverk över vilka som anses vara de mest spännande och attraktiva av de 100 Karriärföretagen.

Om Epiroc

Epiroc är en ledande global produktivitetspartner för gruv- och infrastrukturindustrin. Med toppmodern teknik utvecklar och tillverkar Epiroc innovativa, säkra och hållbara borriggar, bergbrytnings- och anläggningsutrustning och verktyg. Företaget tillhandahåller även service i världsklass och lösningar för automation.

Senaste artiklarna