tisdag, 18 juni, 2024
spot_img
HemAktuelltEpiroc utsett till ett av Sveriges främsta Karriärföretag 2020

Epiroc utsett till ett av Sveriges främsta Karriärföretag 2020

Trots att Epiroc bara är inne på sitt andra år som bolag så har företaget för andra året i rad blivit utsedd ett av Sveriges främsta Karriärföretag.

Epiroc har för andra året i rad blivit utnämnda till ett av Sveriges främsta karriärföretag. Det blev klart i veckan då Karriärföretagen presenterade sin lista över Sveriges 100 främsta arbetsgivare 2020. Utmärkelsen som delats ut varje år sedan 2011 ska vägleda studenter och de som nyligen har börjat jobba till en bra start på karriären. Listan fungerar som en guide till de arbetsgivare som kan erbjuda de bästa karriär- och utvecklingsmöjligheterna.

Epiroc har blivit ett attraktivt karriärföretag

Det är inte den enda listan av det här slaget som Epiroc placerats på. Tidigare i år utsågs Epiroc till en av Sveriges tio mest attraktiva arbetsgivare. Att bli omnämnd på det sättet kan ses som en rejäl rivstart för ett så pass nystartat bolag. En del av det renomméet kan säkert spåras till att Epiroc startade när Atlas Copcos gruv- och bergbrytningsdivision knoppades av till ett eget bolag.

Wow, att få denna utmärkelse två år i rad, när vi är så pass nya – det är fantastiskt roligt. På Epiroc är vi många som känner oss stolta över vårt Atlas Copco-arv, samtidigt som vi känner en stark innovativ ådra i att ha blivit ett nytt företag, säger Caroline Blom, Acquisition Manager på Epiroc.

Omkring 1 000 arbetsgivare brukar varje år uppfylla Karriärföretagens grundkriterier. De arbetsgivare som godkänns granskas därefter av en expertpanel som består av specialister inom HR, karriärrådgivning och marknadsföring. Expertpanelen betygsätter bland annat karriärsidor på webben och aktiviteter gentemot studenter och unga yrkesverksamma Sedan väger de också in vilken attraktivitet de olika arbetsgivarna har i olika externa mätningar.

Det är en fantastisk resa vi har framför oss och att få denna utmärkelse visar att vi lyckas förmedla hur det är att arbeta hos oss, säger Caroline Blom, Acquisition Manager på Epiroc.

En namnkunnig jury utser Sveriges Karriärföretag

Vinnarna av utmärkelsen Sveriges Karriärföretag 2020 avgjordes slutligen av en jury. I år bestod den här juryn av Anna Dyhre, Sveriges mest anlitade föreläsare, talang – och karriärexperten Charlotte Hågård, Torgny Johnsson, tidigare personaldirektör på SAS och Infranord samt Boris Nordenström, entreprenören som grundat Jobline.

Juryns motivering:

”Genom ett gemensamt förhållningssätt på arbetsplatsen och ett positiv engagemang för varandras utveckling så ser vi att Epiroc arbetar aktivt med sitt Employer Branding-arbete. Med tydliga mål, innovativa medarbetare och ständig kompetensutveckling utses härmed Epiroc till ett av Sveriges Karriärföretag 2020.”

Senaste artiklarna