lördag, 20 april, 2024
spot_img
HemAktuelltSimba S7 - möt borriggen som lirar biljard

Simba S7 – möt borriggen som lirar biljard

Vem i gruvan är bäst på biljard? Kanske är det nya Simba S7. Produktionsborriggen med så hög precison att den klarar även de svåraste stötarna.

Sedan 1960-talet när Atlas Copco lanserade den första modellen i sin serie Simba produktionsborriggar, har den varit känd för sin pålitlighet och tuffhet. Idag har Simba utvecklats till en fullt automatiseringsfärdig produktionsborrigg med precision i världsklass.

– Konceptet är en kombination av det befintliga styrsystemet RCS, det integrerade vinkelinstrumentet och programvaran för automatisering. Tillsammans gör de att riggen kan anpassa sig efter bergets egenskaper och borra med hög precision, säger Mikael Larslin som är Product Manager för Simba S7.

När Simba S7 nu lanseras, görs det med en film där maskinen försöker klara av en av världens svåraste biljardsstötar, The Butterfly Shot. Tror du att den klarar stöten? Kolla på filmen så får du se.

Att maskinen är fullt förberedd för automatisering innebär att produktiviteten kan öka i de gruvor där den används. Exempelvis behöver inte borrningen avbrytas vid skiftbyten eller under raster.

– Våra mätningar visar att vi kan öka produktiviteten med upp till tio procent med Simba S7 tack vare automatisering, säger Mikael Larslin.

Men det är inte allt. Den nya riggen bjuder också på säkerhetsförbättringar, exempelvis automatiskt borrstopp som förhindrar olyckor och säkerställer god säkerhet både för personal och maskin.

– Simba S7 ökar flexbiliteten samtidigt som den skapar en operatörsvänlig arbetsmiljö. Det här är ingenjörskonst, precision och automatisering kombinerat i en och samma maskin. p
Produkten är verkligen en ”game changer”, säger Mikael Larslin.


Senaste artiklarna