lördag, 13 juli, 2024
spot_img
HemLivet på berget6 sköna prylar som gör livet på berget lite härligare

6 sköna prylar som gör livet på berget lite härligare

Det är många timmar som tillbringas i riggen. Varför inte lyxa till arbetsdagen i och utanför hytten? Här är prylarna som sätter guldkant på livet på berget.

Text: Matilda Lann

Du borrar, spränger och skrotar. Ibland från tidig morgon till sen kväll. Din ständiga följeslagare är borrvagnen – hur många timmar som egentligen spenderas i riggen ska vi nog inte ens gå in på. För att livet på berget ska bli lite härligare finns det en hel del du kan göra. Vi listar sakerna du kan ta med ut på jobbet för att göra vardagen i riggen ännu lite bättre.

Foto: Clas Ohlson

1. Slappna av i en brassestol

Gör som legendaren Biörn Bladh. En sprängare med 40 års erfarenhet kan väl inte ha fel? Varför stå upp när man kan sitta i en skön brassestol? En dag tog han helt enkelt med sig en campingstol till jobbet. För fikastunden, men det händer även att han sitter och borrar. Kanske kan den här varianten från Clas Ohlson vara något för dig?

Pris: 129,90 kr

Foto: Autodude.se

2. Doftsäkra riggen

Kollegan har kört din rigg. Det stinker värre än vällagrad mögelost. Vill du vara förberedd till nästa gång är tipset Little Joe. De små luftförhärligande figurerna finns i olika färger och dofter, till exempel vanilj, mint och jordgubb. 

Pris: 49 kr

LÄS MER: Operatören Sandra om jakten på balansen: ”De skickade en ambulans direkt”

Foto: Jula och Partykungen

3. Dekorera med dekaler

Pimpa din rigg. Det finns en hel del innovativa budskap du kan pryda borrvagnen med. Kanske är kollegorna där och pillar och petar på dina verktyg? Med en liten kul varningstext hintar du om vad som gäller. Om någon av dessa inte faller i smaken kan du göra egna dekaler på Easytryck.se.

Dekal från Jula hittar du här. Pris: 49,90 kr

Dekaler från Partykungen hittar du här. Pris: 39 kr

Foto: Ellos

4. Unna dig en nackmassage 

Du har skakat runt i riggen i flera timmar, och trots ergonomisk stol börjar du kanske känna dig lite stel i nacken. Låt en massagekrage knåda dig en stund – samtidigt som du fortsätter att jobba. Och vill du lyxa till det lite extra slår du även på värmefunktionen. 

Pris: 999 kr

Foto: Pulito

4. Packa maten med stil

Sätt guldkant pålunchen genom att stoppa maten i en riktigt snygg och lufttät matlåda i rostfritt stål. Lätt att rengöra och tål maskindisk. Dessutom helt fri från giftiga ämnen som kan finnas i plastlådor. 

Pris: 335 kr

Foto: Jollyroom

6. Hylla borrvagnen med en maskot

Du fettar din rigg, mekar med den och visar den kärlek. Du har gett borrvagnen ett namn och kanske är det din bästa vän på berget. Så varför inte pryda maskinen med en maskot? Som till exempel Sandra Motin har gjort.

Pris: 249 kr

Senaste artiklarna