tisdag, 18 juni, 2024
spot_img
HemAktuelltSmygtitt: Epriocs nyheter på Bauma 2019

Smygtitt: Epriocs nyheter på Bauma 2019

Bauma är som vanligt en höjdpunkt för oss som gillar stora maskiner. Allt, och jag menar verkligen ALLT som har med maskiner finns och visas upp på Bauma. Om du ska dig så är mitt säkraste tips till dig att ta med dig ett par riktigt rejäla och bekväma skor. Hela mässområdet är lika stort som 87 fotbollsplaner.

Självklart så finns Epiroc på plats på Bauma och för att göra det lite lättare att få grepp om alla nyheter så bjuder vi på ett smakprov.

SMART GRUV- OCH BERGBRYTNING

”Att göra gruvor smartare och hålla våra kunder i framkant av utvecklingen ligger i hjärtat av vår verksamhet. Vi driver på inom områden som digital automation och driftskompatibilitet, anslutna produkter och integrerade system. Snabba och högkvalitativa lösningar som ökar säkerheten och hållbarheten. ”- Helena Hedblom, Chef Gruv och Infrastruktur på Epiroc

Ökad effektiviteten med My Epiroc

Under Bauma lanseras My Epiroc som är en helt ny effektivitetslösning för gruv- och infrastrukturbranschen. Det är en plattform som hjälper dig att öka effektiviteten och höja säkerheten för hela din maskinpark. Oavsett om du jobbar som fleet manager och fokuserar på upptid eller om du är operatör så får du bättre koll och kontroll över alla dina maskiner.

My Epiroc

Batteridrift och nollutsläpp

Epiroc är ledande inom utveckling av teknik för batteridrift och nollutsläpp i gruvmiljö. Resultatet är en hälsosammare och säkrare miljö för alla som jobbar under jord. Efter mer än 60 000 arbetstimmar med batterilösningar för riggar, ovanjordsmaskiner, lastare och gruvtruckar har vi hunnit lära oss en hel del. Kom förbi under Bauma och ta del av vår kunskap kring den andra generationens batteridrift inom gruv- och bergbrytning.

Smart gruvbrytning med Mobilaris

Mobilaris är ett positionsbaserat beslutsstöd som ska ge ökad säkerhet och samtidigt även kunna öka produktiviteten i gruvorna. Med Mobiliaris kan man se exakt var utrustning, maskiner och personer befinner sig i 3D. Tack vare ett öppet gränssnitt så kan tjänsten även kopplas till andra gruvapplikationer.

Optimerad luftkvalitet med Serpent Automatic

Serpent Automatic är en smart lösning för optimering av luftkvalitet som ger säkrare och hälsosammare arbetsmiljö under jord. Epiroc introducerar flera nya uppgraderingar som kommer ge bättre kontroll över luftkvalitet och optimering av driftskostnaderna.

Under Bauma lanseras en ny integration mellan Serpent Ventilation och Mobilaris MMI vilket ger ökad säkerhet och bättre luftkvalitet för de som jobbar i exempelvis gruvor och tunnelprojekt. Mobilaris MMI kan övervaka ventilationskomponenter och luftflödet genom olika sensorer. Om det uppstår några avvikelser så larmar systemet via Mobilaris MMI.

Epiroc Mobilaris Serpent Automatic

Säkerhet och produktivitet med mekaniserad pipe roofing

Epiroc lanserar ett mekaniserat pipe roofing-system till Boomer E2. Det mekaniserade systemet ger bättre säkerhet genom att eliminera manuell hantering då det istället sköts via en serviceplattform. Genom att reducera det manuella arbetet sparas många tunga lyft samtidigt som säkerheten ökar. Ett mekaniserat system ökar också produktiviteten vilket betyder stora fördelar för hela arbetskedjan.

Epiroc Boomer E2

RIVNING, ÅTERVINNING OCH BERGBRYTNING MED HYDRAULISKA TILLBEHÖR

Flexibilitet, lägre livslängd och högre nyttjandegrad har varit i fokus för produktutvecklingen för hydrauliska tillbehör. På Bauma blir det premiär för några av dem.

Pulveriserande käftar för Combi Cutters

På Bauma lanseras nya pulveriserande käkar för CC3100 Combi Cutter. Pulveriserande käftar gör det möjlig att tillämpa flera applikation med en saxkropp vilket gör att då man kan öka användandet. Epirocs kopplings- och positionssystem (CAPS) gör det enkelt att byta mellan olika käftstyper på plats för att passa olika arbeten. Den fullständiga uppställningen av käftar består av Universal (U) käkar, Stålskärning (S) käftar och Pulverizer (P) käkar.

Ny universalsax CC 1600

CC 1600 Combi Cutter är en ny modell för bärare i 13-23 ton-klassen. Saxkroppen har två kraftfulla hydraulcylindrar med integrerade hastighetsventiler för minskade cykeltider vilket i sin tur minskar bränsleförbrukningen.

De helt skyddade cylindrarna levererar en nästan konstant stängningskraft även när käftarna är nästan stängda. Genom att ha två käftar som för sig självständigt jämnas förskjutningskrafterna ut. Det säkerställer en mer kontrollerad rivning av exempelvis instabila betongväggar oavsett vilken käft som når materialet först.

Epiroc ComniCutter CC1600

Uppdaterat rivningsgripssortiment

Det nya omkonstruerade MG multi grip-sortimentet har blivit ännu mer robust. Den nya designen tar höjd för nya ökade krav från håra arbetsförhållanden och en högre användandegrad som göra att maskinerna får jobba fler timmar per dag.

Epiroc MultiGrapple MG 1000

MG 1ooo visas upp under Bauma och hela sortimentet kommer stegvis ersättas under andra och tredje kvartalet 2019.

Klicka här för praktisk information för dig som ska besöka Bauma 

Följ #EpirocAtBauma i sociala medier för det senaste från Bauma.

Senaste artiklarna