lördag, 20 april, 2024
spot_img
HemAktuelltHelena Hedblom utsedd till ny vd och koncernchef för Epiroc

Helena Hedblom utsedd till ny vd och koncernchef för Epiroc

Helena Hedblom har blivit utsedd till ny vd och koncernchef för Epiroc. Den 1 mars 2020 tillträder hon sin nya roll och efterträder då Per Lindberg som framgångsrikt etablerat Epiroc men som nu valt att gå vidare.

Helena Hedblom är idag gruv- och infrastrukturchef för Epiroc och är medlem i koncernledningen.

”Helena har starkt affärsfokus, en djup kunskap om verksamheten och är en uppskattad ledare som lever och andas Epirocs värderingar”, säger Epirocs styrelseordförande Ronnie Leten.

”Som chef för gruv- och infrastrukturverksamheten har hon vuxit verksamheten med ökade intäkter och fokus på att stärka produktivitet, säkerhet och effektivitet för kunderna. Vi är stolta över att vi hittade den nya ledaren inom koncernen och är övertygade om att hon kommer att utveckla och få Epiroc att växa” forsätter Ronnie Leten.

Epirocs nuvarande vd Per Lindberg fortsätter som vd tills Helena Hedblom tillträder den 1 mars.

”Jag vill tacka Per för ett utomordentligt arbete att vägleda företaget genom börsnoteringen och förbereda Epiroc för nästa steg. Han har tillhandahållit ett starkt ledarskap och har framgångsrikt genomfört vad som överenskommits och förväntats i sitt uppdrag”, säger Ronnie Leten.

Läs mer i pressmeddelandet från Epiroc.

Senaste artiklarna