onsdag, 22 maj, 2024
spot_img
HemAktuelltEpiroc startar podcast för operatörer inom bergborrning

Epiroc startar podcast för operatörer inom bergborrning

Hur blir du en riktigt effektiv borroperatör? Hur fungerar egentligen borrsystemen och hur ska du bete dig för att bli chefens favorit ute på berget? Det får du svar på i Epirocs nya podcast Borrmästarpodden. 

Tekniken på moderna borrvagnar utvecklas snabbt, med många nya system och funktioner att hålla reda på. Utvecklingen gör livet ute på berget effektivare och säkrare, men det ställer också nya krav på de som jobbar i yrket. Det gäller att hålla sig uppdaterad. 

Detta vill Epiroc hjälpa sina lyssnare med. I Borrmästarpodden lotsar journalisten Johanna Paues Darlington och Epirocs borrmästare Stefan Löfdahl borroperatörer till en enklare och mer effektiv arbetsvardag. 

LÄS MER: Erfaren vs ny operatör – det här kan de lära sig av varandra

Två personer pratar in i en mikrofon. Texten Borrmästarpodden syns med gul text i bildens nedre del

 – Vi tycker att det här ska bli otroligt roligt och känner oss ödmjuka inför att få vara med i operatörernas öron ute på berget framöver. Framförallt kommer vi att fördjupa oss i ämnena teknik, produktivitet och säkerhet. Det är frågor som vi vet är viktiga för operatörerna, säger Stefan Löfdahl, som varit aktiv i borrbranschen i 26 år. 

Tanken är, fortsätter han, att lyssnarna erfaren som ny i yrket ska få bra tips och insikter i varje avsnitt. Erfaren som ny borrare.

– Förhoppningsvis kommer det att finnas något för alla. 

Svårare än många tror

I varje avsnitt tar programledarduon upp olika ämnen inom borrning i berg, där Epirocs experter delar med sig av goda råd om säkerhet och effektivitet. Men också om nya initiativ som tagits och innovationer som kan hjälpa borrare att maxa sina färdigheter. Johanna Paues Darlington, som förutom att producera och programleda Borrmästarpodden också är redaktör för Epirocs Bitz Magasin, har inte haft några problem att hitta ämnen att ta upp i podden. 

– Bergborrning kan verka simpelt för de som inte har koll på branschen, men man inser snabbt hur mycket kunskap en riktigt skicklig borrare behöver ha. Det är ett ständigt lärande för den som vill fortsätta vara bra. Dessutom förändras branschen snabbt nu för att kunna möta framtiden på ett mer produktivt och hållbart sätt. Det ger oss ännu mer att prata om!

Borrmästarpodden hittar du Apple PodcastsSpotifyRSS feedAmazon MusicStitcherPodbean, Google Podcasts, och andra plattformar där poddar finns.

Senaste artiklarna