tisdag, 18 juni, 2024
spot_img
HemAktuelltEpiroc etablerar ett nytt logistikcenter i Luleå

Epiroc etablerar ett nytt logistikcenter i Luleå

Epiroc ska i år etablera ett nytt regionalt logistikcenter i Luleå. Etableringen kommer av en ökad efterfrågan bland gruvbolagen. Genom att placera centret i Luleå bildar Epiroc nu ett nytt logistiknav för gruvområdena i norra Sverige och Finland.

Jag är väldigt glad över att vi nu etablerar oss i Luleå. Vi har under de senaste åren upplevt en rejält öka efterfrågan bland våra kunder i norr. Den här satsningen ger oss ännu bättre förutsättningar att kunna utveckla vår service i regionen. Att öka produktiviteten på våra kunders maskiner är högsta prioritet så därför är det viktigt att vi finns nära våra gruvkunders verksamhet, säger Lars Senf, VD på Epiroc Sweden.

Lars Senf är glad över att äntligen etablera ett nytt logistikcenter i Luleå

Epiroc förklarar vidare att det nya logistikcentret kommer vara en viktig pusselbit i utvecklingen av logistikkedjan för norra Skandinavien. Jonatan Månsson som är nordisk logistikchef och projektledare för etableringen menar att etableringen kommer ge Epiroc större möjligheter att möta gruvnäringens ökade krav.

– Genom att ha ett logistikcenter i norra Sverige kommer vi närmare våra kunder i regionen, vi bli mer flexibla och kan erbjuda kunderna ännu bättre service, säger Jonatan Månsson, nordisk logistikchef och projektledare för etableringen.

Etableringen av det nya logistikcentret kommer att ske under 2021 och det planeras vara i drift redan under hösten.

Senaste artiklarna