Ange en rubrik

Så dubblade Borlängeföretaget sin sprängmedelsförbrukning på ett år

På bara ett år har Dala Spräng och Grävteknik fördubblat sin omsättning av sprängmedel. Förklaringen ligger i en av marknadens minsta hydrauliska borriggar, som...
Första Epirocriggen till Rohléns Sprängtjänst

Första Epirocriggen levererad till Rohlén Sprängtjänst

Ragne Rohlén har varit i branschen i 48 år och har bara använt borriggar från Atlas Copco sedan starten 1970. En mer passande mottagare av den första riggen med Epirocs logotyp går knappast att hitta.
Skanska använder en ljuddämpad FlexiROC T30 R vid St Görans

FlexiROC T30 R – ljuddämpad rigg fixar känsligt uppdrag

Att flytta berg intill ett sjukhus fyllt med känslig utrustning, patienter och personal kräver minutiös planering – och en ljuddämpad borrigg.
Donal Jennings Lovön Samverkan

Lovön – lyckad logistiklösning för Förbifart Stockholm

Att driva nära 15 kilometer motorvägstunnel är krävande i sig. Att frakta bort krossmaterial via två kilometer transportband, bygga två hamnar och hålla allt oväsen under 45 dBA är krävande på riktigt.
Hildings Atlas Copco SmartROC T35

SmartROC T35: “Helt magiskt vad bra den borrar”

Hildings Bergsprängning har hanterat berg sedan 1957 och varit kunder till Atlas Copco nästan lika länge. Företaget har fyra SmartROC T35 i flottan. Borraren Joakim Ersson berättar om sina erfarenheter av riggen.
Sörmlands Brunnsborrning testar COP W4

Sörmlands Brunnsborrning borrar med COP W4

Sörmlands Brunnsborrning fick tidigt prova den nya sänkborrhammaren COP W4. Företagets erfarenhet, efter ett års testande, är att hammaren är pålitlig, lättjusterad och ger rejäla besparingar.

”Kan sänka kostnaderna med 30 procent”

Hallstahammars Sprängtjänst har tre riggar, varav en är en SmartROC T40. Vd Fredrik Smeds berättar om företagets erfarenheter av den bränslesnåla riggen.
Implenia i Förbifart Stockholm

Implenia tar sig in i Sverige – tunnel för tunnel

I mitten av oktober gjorde Implenia de första sprängningarna i företagets del av Förbifart Stockholm. Ett jättejobb väntar, räknat i både tid och berg. Och nykomlingen hoppas på mer.
Projekt i Henriksdal

Här byggs Europas största biogasanläggning i Stockholm

CASE. Losshållning i tätbebyggt område är en sak. Men att det också är trångt under berget gör arbetet vid Henriksdal till en riktig utmaning. Dessutom finns det risk för explosioner..